Financiering

Jeugd

Psychologische hulp aan kinderen en jongeren tot 18 jaar wordt sinds 2015 volgens de jeugdwet vergoed door de gemeente.

Onze praktijk heeft een overeenkomst in het B-segment met de gemeenten die vallen onder Zaanstreek/Waterland , Amsterdam  DUO en Alkmaar / BUCH voor ambulante jeugdhulp.

Dit zijn de gemeentes:
Edam-Volendam
Landsmeer
Oostzaan
Purmerend/ Beemster
Waterland
Wormerland
Zaanstad
Alkmaar
Bergen (N-H)
Uitgeest
Castricum
Heerhugowaard
Amsterdam
Diemen
Uithoorn
Ouder-Amstel
Weesp

18+

bijLINK biedt ook zorg voor jongeren vanaf 18 jaar. Hierdoor krijgen jongeren die 18 jaar worden tijdens een behandeling binnen de jeugdwet de mogelijkheid het traject voort te zetten. Het jeugdtraject wordt gesloten, waarna een nieuw traject onder de Zorgverzekeringwet geregistreerd kan worden. De psychologische zorg voor jongeren vanaf 18 jaar kan (gedeeltelijk) vergoed worden door de verzekering.
bijLINK heeft geen contracten met de zorgverzekeraars. De behandeling voor jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar wordt geboden op restitutiebasis. De restitutiebasis houdt in dat de cliënt de factuur van de behandeling opgestuurd krijgt en betaald aan bijLINK. bijLINK brengt het geldende NZA tarief in rekening. De factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw polis kunt u een volledige of gedeeltelijke vergoeding krijgen van de kosten.
Houdt er rekening mee dat bij de behandeling die starten vanaf 18 jaar eerst het verplichte eigen risico (€ 385,- in 2023) zelf moet worden betaald. Het eigen risico wordt toegepast op alle vergoedingen vanuit de basisverzekering, met uitzondering van de huisarts. Het eigen risico wordt niet toegepast op vergoedingen uit de aanvullende verzekering.

Voor vergoedingen en meer informatie kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Belangrijk niet tijdig afzeggen:

Bij afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd, of waarbij cliënten niet verschijnen zijn wij genoodzaakt om een tarief van € 40 in rekening te brengen bij de ouders. Bij onderzoeken die niet op tijd worden afgezegd, wordt € 100 in rekening gebracht.

Verrichtingen die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed, worden rechtstreeks bij de cliënt in rekening gebracht.

U bent van harte welkom in onze praktijk!

ContactBel : 075-2050 410